Jaga Sakabeh Kulawarga nganggo Rencana Kulawarga McAfee + Ultimate

Kumaha Anjeun Bisa Ngabagi Inpormasi Pribadi Online Tanpa Nyaho

Diposting pada

Nalika kuring ngamimitian padamelan salaku Cybermum – langkung ti 10 sababaraha taun ka pengker – éta umum pisan pikeun nyusun strategi pikeun nyegah inpormasi pribadi anjeun muncul online. Tapi poé éta geus lila musna. Kacuali anjeun parantos hirup tina grid sareng milih kaluar tina kahirupan sapinuhna, ayana online ayeuna penting. Naha anjeun mayar tagihan, booking janjian, atanapi nganyarankeun premi asuransi anjeun, seueur perusahaan anu ampir teu mungkin pikeun ngajalankeun bisnis anjeun sacara pribadi, maksa bahkan anu paling horéam urang pikeun online.

Ayeuna, seueur urang nganggap diri proaktif dina ngatur naon anu urang bagikeun sacara online ku ngagunakeun VPN, henteu salawasna nyetél akun sareng toko online sareng mastikeun setélan privasi média sosial urang saé sareng ketat. Tapi hanjakalna, ngatur privasi online anjeun langkung rumit tibatan éta. Nyatana, kalolobaan urang sigana ngabagi inpormasi pribadi sacara online unggal dinten tanpa terang. Janten, dina sumanget ngajaga anjeun aman – ieu mangrupikeun tilu daérah anu béda anu kuring nyarankeun anjeun difokuskeun pikeun mastikeun yén anjeun terang dimana anjeun ngabagi inpormasi pribadi anjeun.

1. Browsing Sapopoé Anjeun

Iraha waé anjeun nganjang ka situs online, ngirim email, milarian inpormasi, atanapi ngalakukeun naon waé sacara online, seueur pihak anu ngumpulkeun inpormasi ieu. Panyadia Ladénan Internét (ISP), administrator jaringan Wi-Fi anjeun, sistem operasi e.g. Windows atawa ios, mesin pencari ditambah situs web sareng aplikasi anu anjeun anggo sadayana bakal log naon anu anjeun lakukeun – sanajan anjeun dina Modeu Incognito!

Inpormasi ieu sering dikumpulkeun nganggo cookies – file leutik disimpen dina alat anjeun ku situs web anu anjeun kunjungi. Éta dijieun unggal waktos Anjeun didatangan ramatloka a, sarta ngandung data ngeunaan datangna anjeun. Sababaraha situs wéb diwajibkeun ku hukum pikeun ngabéjaan upami sareng nalika aranjeunna nganggo cookies, tapi upami anjeun milih nampik cookies, pangalaman browsing anjeun tiasa rada kikuk.

Naon anu dilakukeun ku unggal pihak ieu sareng inpormasi pribadi anjeun béda-béda. ISP anjeun, contona, tiasa gampang nyusun profil anu cukup akurat dumasar kana pamilarian, lokasi, sareng undeuran anjeun sareng numbu ka alamat IP (unik) anjeun. Data ieu tiasa disimpen mangtaun-taun – tunduk kana undang-undang nagara anjeun sareng tiasa dianggo pikeun panjagaan, kapulisian bahkan pariwara.

Ayeuna kuring ngahargaan yén ISP kuring diwajibkeun pikeun ngumpulkeun inpormasi pikeun kasaéan anu langkung ageung, tapi kuring langkung teu nyaman nalika mesin pencari, situs wéb, sareng aplikasi ngumpulkeun data pribadi kuring. Kusabab Skandal Cambridge Analytica 2018, industri pasti aya dina kaributan tapi masih tiasa janten bisnis picilakaeun.

Kumaha Tetep Aman

  • Pertimbangkeun nganggo VPN pikeun mastikeun inpormasi pribadi anu anjeun bagikeun sacara online énkripsi sareng dilindungi.
  • Nolak nyetel akun dina unggal halaman wéb anu anjeun kunjungi. Mésér barang salaku tamu pikeun ngahindarkeun inpormasi login.
  • Pertimbangkeun mesin pencari anu henteu ngumpulkeun sareng nyimpen inpormasi anjeun. Sareng aya deui pilihan ‘fokus-privasi’ pikeun dipilih. Cék DuckDuckGo – situs wéb anu henteu nyiptakeun profil pangguna atanapi ngalacak atanapi ngajual inpormasi anjeun ka pihak katilu.
  • Ulah ngundeur aplikasi ti sumber nu teu dikenal. Éta tiasa dirarancang pikeun nambang inpormasi pribadi anjeun. Ukur aplikasi tina sumber anu dipercaya, sapertos App Store pikeun Apple atanapi Google Play Store pikeun alat Android.
  • Salawasna baca ulasan pikeun ningali upami aya anu ngagaduhan masalah sareng aplikasi sareng teras pariksa citak sateuacan anjeun unduh.

2. Adware

Naha anjeun terang kana pop-up anu ngaganggu anu muncul sacara acak dina alat anjeun? Nya – éta adware, parangkat lunak anu dirancang pikeun ngahasilkeun pendapatan ngalangkungan iklan. Seueur urang ngaunduhana tanpa terang – anjeun tiasa ngaunduh program atanapi aplikasi gratis tanpa sadar éta ngandung software adware bonus. Alternatipna, peretas tiasa asup kana sistem anjeun ku cara ngamangpaatkeun kerentanan dina parangkat lunak anjeun – éta sababna anjeun kedah ngapdet sadaya parangkat lunak anjeun!

Sareng nalika pop-up éta tiasa ngaganggu, anu anjeun kedah hariwang nyaéta yén adware tiasa kompromi privasi online anjeun. Adware dirancang pikeun ngalacak sajarah browsing sareng browsing anjeun supados tiasa nunjukkeun anjeun iklan anu paling relevan. Sareng sakali pamekar adware gaduh lokasi sareng riwayat browser anjeun, aranjeunna condong ngajual inpormasi ieu ka pihak katilu, ngajantenkeun kauntungan anu saé – sadayana tanpa anjeun terang!!

Kumaha Tetep Aman

  • Paké software kaamanan internét super duper kawas McAfee Total Protection anu bakal ngaidentipikasi sareng ngahapus adware.
  • Tetep parangkat lunak sareng sistem operasi anjeun tetep diropéa pikeun nyegah peretas nyuntik adware kana sistem anjeun.
  • Surélék phishing mangrupikeun sumber tautan adware anu dipikanyaho – ulah muka tautan dina email upami anjeun henteu 100% yakin yén éta aman.

3. Autofill

Nalika kuring mimiti mendakan autofill, kuring keukeuh! Henteu kedah repot-repot ngalebetkeun nami, alamat, nomer telepon – bahkan kartu kiridit – unggal waktos anjeun peryogina! Kumaha tah?? Tapi kuring geus diajar yén ngabogaan autofill diaktipkeun dina komputer Anjeun nempatkeun informasi pribadi Anjeun dina resiko keur hacked. Penjahat siber parantos ngawasaan seni néwak kredensial urang ku cara nipu panyungsi pikeun ngabagikeun detail pribadi urang sareng ieu kumaha: jalma anu teu curiga dipikagaduh kana situs wéb anu kompromi anu bentukna teu katingali. Autofill ngidentipikasi yén aya formulir dina situs teras nyayogikeun inpormasi pribadi anjeun anu ngamungkinkeun peretas pikeun ngumpulkeun kredensial anjeun.

Tips Top abdi

  • Nonaktipkeun autofill – merenah, tapi teuing picilakaeun. Ieu sababaraha saran ngeunaan kumaha carana sangkan eta lumangsung.
  • Paké ladenan Search Aman pikeun mastikeun Anjeun teu kalibet dina situs curang. Cék McAfee WebAdvisors – bébas!

Henteu yakin kana éta patut usaha? Nya, hayu atuh tetep saderhana – upami anjeun hoyong ngonci idéntitas online anjeun pikeun mastikeun yén kaséhatan kauangan sareng reputasi anjeun henteu dikompromi maka anjeun kedah ngalakukeun hiji hal ngeunaan éta! Bayangkeun kaleungitan tabungan anu anjeun hasilkeun atanapi gaduh akun Instagram anjeun diretas sareng reputasi anjeun dikompromi? Éta henteu pikaresepeun pisan – janten waktosna pikeun nyandak tindakan, réréncangan.

Ati-ati

Alex

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Kumaha #Anjeun #Bisa #Ngabagi #Inpormasi #Pribadi #Online #Tanpa #Nyaho

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *